Zamieszczone przez Karql
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
idas,
parking podziemny
naprawdę podziemny, ze 2 piętra i jest git
[ Dodano: Czw 22 Wrz, 11 21:22 ]
dodam, że dokonałem pełnego procesu (mycie, glinka, Lime Prime Lite, Colli 476), poniżej fotki z efektu, mycie po tygodniu:

następnie po tygodniu nałożyłem kolejnę warstwę Collinite 476.
[ Dodano: Czw 22 Wrz, 11 21:39 ]
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Cieżko z dużymi rysami sobie poradzić ręcznie. Na poczatek zrób sobie inspekcję lakieru:
1. Szampon Rise and Shine Big Apple bądź Duragloss 901 - 40zł
2. Benzyna ekstrakcyjna - 4zł (do usuwania smoły)
3. Coś od robali - mogę polecić nawet kosmetyk od MojeAuto "Żywica i Smoła" - 6zł
4. Glinka - 30-40zł
7. Wosk - Colli 476s na zime -70zł
punkt 5,6 to cleaner i ręczna korekta. I tu pojawia się problem bo nie znamy faktycznego stanu lakieru. Megs Ultimate Compound + jakiś cleaner + IPA. Ze 3 aplikatory + kilka mikrofibr + taśma papierowa do oklejenia plastikow.
8. Płyn do szyb + ręcznik papierowy. To tak na początek i tylko na zewnątrz.
Komentarz
-
-
Mając w sumie niewielki budżet, fajnie by było znaleźć kogoś z kim by się na pół zrobiło zakupy. Ja tak właśnie poczyniłem na początek i jest to naprawdę dobry sposób aby mieć całkiem przyzwoity zestaw do KA. Bo taki Coli bądź np. FK1000 to tak na min. 40 woskowań wystarczy, a tak za te same pieniądze, mamy wosk na 20 woskowań i cłkiem porządny cleaner- na powiedzmy 10 aplikacji :wink: Niestety, z testerami jest teraz ciężko..., także trzeba kombinować. :wink:
Komentarz
-
-
Kupiłem nowe felgi i w związku z tym potrzebuję środka do pielęgnacji felg (do czyszczenia i woskowania), oraz jakąś szczotkę do ich mycia. Co możecie polecić? Wosk do felg nakładać zwykłym padem?
Wiem, że Big poleca Swissvax, ale to chyba zrujnuję mój budżet. Chcę się zamknąć w dość rozsądnych pieniądzach
Chociaż jeżeli wosk będzie naprawdę dobry to mogę dać więcej.
Do smoły to T&G Remover?
Komentarz
-
-
takZamieszczone przez BialyDo smoły to T&G Remover?
do mycia polecam NAAC Nielsena np.: http://www.cds-autospa.pl/sklep/srod...wasowy_1l.html
a wosk..? ja ostatnio nakładałam FK1000. A swego czasu nawet Gold Plusa z Nielsena. Byłam zadowolona.
Komentarz
-
-
Ja bym polecił zielonego Sonusa, ale jestem amatorem i zaraz ktoś poradzi Ci pewnie coś innego... Jeśli jako poślizg będziesz używał wody, to tylko demineralizowanej i najlepiej z odrobiną szamponu. Quick detailer nie będzie na pewno gorszyZamieszczone przez misiulKoledzy, potrzebuję najdelikatniejszą glinkę soft do nowego lakieru.
1.Co obecnie polecacie?
2. Na wodę czy lepiej na quick detailer jako poślizg?
dzięki z góry
Komentarz
-

Komentarz